Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
Fantasy
Monday, April 17, 2017 • 2:22 AM • 0 comments



Assalamualaikum,

fuhh akhirnya mood nak update datang jugak hahahaha. basically nak share pasal ana ambik test jpj dengan haritu jadi food hunter plus acah acah tourist tapi tu la takda mood.

ana ingat lagi apa yang cikgu ana cakap masa dekat spm dulu dan ana rasa semua cikgu mesti cakap benda yang sama kan " kamu nanti ada cuti 6 bulan kamu nak tidur tak bangun bangun pun tak pa kalau kamu nak tengok cita korea tengok la" mesti ada kan atau lebih kurang la kan. ana pegang sungguh kata-kata tu.

basically ana tak kerja lepas spm dh usaha cari kerja tapi tak dapat nak buat macam mana kan so ana pergi belajar menjahit tu pun 2 kali seminggu pastu sambung taekwondo. baki 4 hari tu  duduk rumah tak buat apa menghabiskan masa. so ana menghabiskan masa marathon kdrama dengan movies. masa sekolah dulu takdan nak tengok cita korea so ana qada lepas spm la.

dalam banyak cita korea yang paling terkesan pastu still tak boleh move on lagi  cerita scarlet heart. watak wang so dengan eunsoo sangat sedih. seriously sedih ending dia sangat sedih. bagi ana la kan lepas ana tengok cerita tu ana rasa setinggi mana pun ego seorang lelaki tu atau sekeras mana hati lelaki tu pasti akan lembut jugak bila jumpa dengan seorang perempuan yang dia sayang. betul la even lelaki ada 9 akal still tewas dengan satu nafus tu. correct me if i was wrong.

the latest drama yang ana tengok master's sun. memang dah lama tapi baru nak tengok hahaha. ana suka bila main actor bawak watak ego hati keras. bagi ana la lelaki yang macam ni dia sweet sebenarnya tapi dia taknak tunjuk so cutee, okay tak nak explain panjang-panjang to those yang tak tengok lagi pi la tengok sumpah best and to those yang dah tengok boleh la kita fangirl dkat chat box hahahaha.

but then ana nak luah apa yang ana rasa bila tengok semua drama tak kisah la drama korea ka drama melayu ka semua sama. it was just like fantasy. nonsense. mana ada perempuan yang takda apa apa mampu buat lelaki yang kaya raya jawatan besar jatuh cinta end up hidup bahagia. tu semua tipu. kadang-kadang bila selalu sangat tengok drama kita pun nak jadi macam watak dalam cerita tu jugak. start daripada situ la kita akan rasa "aku nak boyfriend macam tu jugak" "kan seronok kalau dapat lelaki macam ni" basically ana tulis dari pov seorang perempuan la. paling tak boleh blah bila ana tengok drama yang hero dia yang jenis boyfriend material macam weightlifting fairy kim bok ju. and i was like ada ka lelaki macam ni wujud hahahaha.

apa yang kita tengok dekat tv memang tak sama macam realiti dunia sebenar. dia bertentangan sebenarnya. mak ana pernah cakap kena cerita hindustan semua rumah besar-besar and idk why and my mom said sebab depa hidup susah and it was true.

kadang-kadang angan-angan boleh jadi impian atau cita-cita  dan bila desertakan dengan usaha dan kesungguhan boleh jadi realiti. tak salah nak berangan pun kan. it just kind of way for escape from the reality.

so lepas ni lepas keluar result matrik atau upu ka kalau dapat tak da dah nak main-main. kena work smart nak berjaya. last but not least this was just my pendapat sapa-sapa tak suka atau tak setuju nak buat macam mana kan semua orang ada masing-masing punya pendapat.


0 Comments:

Post a Comment


|